10 Krajnje neobičnih i bizarnih preparata za ljepotu (koji dolaze iz Japana)

Dok je na zapadu estetska hirurgija već generalno prihvaćen način za zatezanje lica, brisanje bora ili oblikovanje nosa, u Japanu su ipak odlučili da pokušaju postići iste rezultate na jedan mnogo jeftiniji i (nadamo se) bezbolniji način.

Napomena: Tvrdnje o učinkovitosti ovih preparata pronašli smo na originalnim opisima proizvoda.

 

10. Kuwaete Sukkiri – preparat za vježbanje jezika

Kuwaete-Sukkiri

Kuwaete Sukkiri je preparat za vježbanje jezika za koji njegovi tvorci tvrde da će damama poboljšati izgled lica, kao i zategnuti “mlohave, opuštene obraze”.

Preparat se koristi tako što se navuče preko jezika, a zatim započinje niz vježbi. Sami tvorci priznaju da može izgledati pomalo čudno (?!?), ali i za to postoji rješenje! Ne obazirite se na izgled, već na ukus Kuwaete Sukkirija – jer on ima miris i okus grejpa. Dovoljna je samo minuta dnevno za savršen izgled lica, tvrdi estetičar Kimiko Hirayama.

 

9. Preparat za očne kapke

kapci

Ako želite da imate savršene očne kapke, u Japanu imaju rješenje za vas! Preparat za očne kapke je “pametan i jednostavan način” da dobijete krupne i okrugle oči (za kojima mnoge djevojke u Japanu žude).

Tvroci tvrde da je ovo bezbolan i jeftin način da oblikujete kapke, bez estetske kirurgije. Čini se da “Eyelid Trainer” ima blistavu budućnost jer se u samo prvom mjesecu od kako je izašao na tržište prodalo više od 7.000 jedinica. Dovoljno je samo 5 minuta dnevno i vaše oči će izgledati savršeno!

 

8. Preparat za ljepši glas

treniranje-glasa

Ovaj posebno dizajniran uređaj namjenjen je da fiksira jezik na određenu poziciju kako bi otvorio prolaz glasa, što daje puno jači zvuk kada pričate (prema uputstvu na preparatu).

On također pomaše da dišete direktno iz trbuha, što je neophodno za ispravno pjevanje. I na kraju, preparat u sebi ima ugrađene zvukove koje morate pratiti. Navodno, dovoljno je da vježbate samo 5 minuta dnevno, i pjevat ćete kao slavuj.

 

7. Donje rublje koje eliminiše neugodne mirise

donje-rublje

Deoest je posebno dizajnirano donje rublje koje “ubije” 95% gasova, znoja i drugih neželjenih mirisa.

“Deoest žensko donje rublje” eliminiše 80% loših mirisa u prvih 30 sekundi, a zadržava funkcionalnost i nakon 100 pranja. Dolazi u 3 boje i veličine, a kompanija je osim ženske uvela i mušku liniju ovog rublja koje eliminiše neugodne mirise.

 

6. Kogao – pojas za savršen osmijeh

Kogao

Kogao je, tvrde njegovi tvorci, pojas  za lice koji zateže obraze i konture lica, što vam daje mladenački izraz lica i savršen osmijeh.

Izvrstan za nošenje kod kuće ili u kadi, a svakodnevno korištenje će rezultirati jasnim učinkom – vaše lice će postati “manje” (“Kogao” znači manje). Ovaj preparat je napravljen od naejlona i zarobit će toplotu na vašem licu te ‘ispeglati’ sve one linije i bore koje nastaju od smijanja, a koje “svi mrze”.

 

5. Preparat za savršen vrat

preparat-za-vrat

Razvijen od strane stručnjaka za ljepotu i plastičnog hirurga dr. Fukuoka, ovaj preparat će se “lagano uklopiti u vaš vrat kako bi osigurao blagi pritisak na području brade tokom noći.”

Navodno, preparat će izbrisati sve bore na vratu. Posebno je dizajniran za ugodno spavanje, a dr. Fukuoka tvrdi da nećete ni primjetiti da je tu.

 

4. Preparat za podizanje nosa

preparat-za-nos

Zašto ići na skupu operaciju nosa, kada možete imati savršen (podignut) nos jeftino i bezbolno.

Ovaj čudnovati uređaj koristi električne vibracije kao bi podigao i zategnuo nos. Tvorci ovog preparata poručuju da su potrebne samo 3 minute dnevno, i da ćete jako brzo vi (a i svi ostali) primijetiti razliku!

 

3. Pupeko – preparat za podmlađivanje

Pupeko

Bez ikakve sumnje, ovo je jedan od najčudnijih preparata za podmlađivanje na svijetu. Navodno, ova spravica će učvrstiti i ojačati mišiće čeljusti i obraza. Na kraju, dobit ćete mladenački izgled, bez potrebe za skupom plastičnom hirurgijom.

Tvorac ovog “jednostavnog preparata za njegu kože i ljepotu” je jedna kućanica zabrinuta za izgled svog lica, Chikako Hirama. Korištenje Pupeka je jenostavno: napušite obraze, a zatim ispušite vazduh koz spravicu – i sve tako 10-20 minuta dnevno.

 

2. Maska za vježbanje lica

maska-za-vjezbanje-lica

“Facewaver” zateže lice i obraze, briše bore i generalno poboljšava izgled. Samo pet minuta dnevno i vaše lice će se izgledati mlado i energično.

Ova maska zateže mišiće i poboljšava cirkulaciju krvi. Jednostavna je za nošenje, a dovoljno je da je nosite samo pet minuta  dnevno i da za to vrijeme pravite različite izraze lica. Tvorci maske tvrde da je najefikasnije da prilikom nošenja glasno izgovarate samoglasnike.

 

1. Preparat za vitko lice

Preparat-za-vitko-lice

Preparat za vitko lice pomaže da se smanje znakovi starenja, odnosno da se zategnu koža i mišići oko usta.

Tvorci ovog krajnje neobičnog preparata za ljepotu tvrde da on zateže čak i bore oko očiju, pa čak i cijelog lica. Sve što treba to je da ubacite preparat u usta i mičete usne. Jednostavno. Za najbolji učinak, igovarajte samoglasnike 3 minute dnevno.

Preporučujemo: bizarni savjeti za ljepotu iz 19. stoljeća i 5 bizarnih naprava koje su nekada obećavale da će vam poboljšati izgled

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...

Tagovano kao: , ,