3 Nevjerovatno ironične priče

Ironične priče su svuda oko nas, jer na kraju ipak, sve se vraća – sve se plaća. Zovite to karmom, višom silom ili običnom slučajnošću, morate priznati da zvuče poprilično nevjerovatno. Za vas smo pripremili 3 istinite i nevjerovatno ironične priče…

 

3. Miš koji je započeo požar u kojem je poginulo 100 mačaka

mis

U ovom ironičnom slučaju miševi su se odlučili osvetiti za sva ona stoljeća koja su proveli u bijegu od mačaka. U skloništu za životinje u Torontu, Kanada, izbio je požar u kojem je poginulo gotovo 100 mačakai, tri psa i nekoliko pacova koji su čekali na usvajanje.

U izvješću nakon istrage je pisalo da su požar izazvali miševi, tako što su ‘žvakali’ kablove od struje na stropu. U požaru je preživilo devet pasa, dvije mačke i jedan pacov. Glasnogovornik Skloništa za životinje u razgovoru za BBC je izjavio: “Ironično je to što je miš izazvao požar u kojem je poginulo 100 mačaka. Nažalost, i miš je vjerojatno stradao u požaru.”

 

2. Umjetnik od kojeg je zatraženo da naslika direktora koji ga je izbacio iz škole

umjetnik

Umjetniku koji je izbačen iz škole i kojem je pri tome rečeno da ‘nikada neće ništa postići u životu’ stigla je narudžba da nacrta portret istog tog direktora koji mu je to rekao i koji ga je izbacio iz škole prije 55 godina.

David Ingham izbačen je iz Ermysted škole kao 12-godišnjak, a izbacio ga je direktor Marcelus Forster. No, 67-godišnjak, koji je na kraju postao učitelj umjetnosti, ipak je nacrtao portret za koji mu je trebalo mjesec dana rada.

 

1. Čovjek koji se utopio na zabavi prepunoj spasilaca

spasioci

Krajem Jula 1985. godine, u gradskom bazenu New Orleansa održana je zabava povodom kraja ljeta i proslave jer se niko te godine nije utopio u bazenu. Na zabavi je prisustvovalo oko 200 ljudi, od čega su stotinu njih bili certifikovani spasioci.

Kada je zabava završila, spasioci na dužnosti počeli su čistiti bazen kada su na dnu pronašli potpuno odjevenog čovjeka (Jerome Moody, 31). Pokušali su ga oživjeti , ali nažalost bilo je prekasno. Jerome se utopio okružen spasiocima koji slave uspješnu sezonu u kojoj se niko nije utopio.

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...

Tagovano kao: , ,