5 Priča o nevjerovatno izdržljivim bebama

Čini se čudno, šokantno i nevjerojatno kada neko kaže da je sedam mjeseci stara beba preživjela 3 dana sama sa metkom u prsima, 18 mjeseci stara beba pala sa šestog sprata ili beba koja je preživjela tornado. Ali ovakvi slučajevi se ipak dešavaju, a ovo su neki od njih…

 

5. Beba koja je preživjela pad sa 6. sprata

beba1

Francuski mediji opisali su ovaj slučaj kao “čudo” kada je 18-mjesečna beba pala kroz prozor stana na 6. spratu i završila potpuno neozljeđena.

Dječak se igrao pored prozora kada je iznenada pao kroz isti, dočekao se na tendu kafića koji se nalazio ispod – a da bi stvar bila još čudnija – prije nego što je pao na tlo pao je u naručje doktora koji je upravo prolazio ispred kafića.

 

4. Beba koja je preživjela metak u prsima

beba2

Prema navodima lokalnih zvaničnika iz Argentine, jedan par počinio je masovno samoubistvo nakon što se među njima proširila panika vezana za globalno zatopljenje. Incident se desio u skromnom stanu u gradu Goya u sjeveroistočnoj pokrajini Corrientes, gdje su Francisco Lotero (56) i Mirjam Coletti (22) živili sa svoje dvoje male djece.

Kada je policija nakon 3 dana provalila u stan, nakon što su komšije prijavile čudan ‘smrad’ koji dolazi iz njega, zatekla je 3 beživotna tijela – i jednu sedmomjesečnu bebu koja je i dalje bila živa uprkos tome što bila prekrivena krvlju sa ranom od metka u prsima. Beba je odmah odvedena u bolnicu gdje se njeno stanje, prema tvrdnjama doktora, zančajno i čudesno popravljalo iz sata u sat.

 

3. Beba koja je preživjela terensko vozilo koje se zabilo u kuću

beba3

Nakon što je udario u znak na cesti, vozač jednog terenskog vozila izgubio je kontrolu nad automobilom koji je skrenuo sa ceste i zabio se u obližnju kuću u Kentucky-ju, SAD.

Da bi stvar bila gora, terenac se zabio, odnosno prošao kroz zid sobe u kojoj je spavalo troje djece, među kojima je bila i 10-mjesečna beba. Na svu sreću niko nije bilo povrijeđenih, a beba je pronađena neozljeđena u svojoj ljubičastoj dekici ispod terenca koji ju je ‘vukao’ 3 metra – i to kroz zidove i vrata.

 

2. Beba koja je preživjela nakon što ju je ‘pokupio’ voz

beba4

Nakon što je jedna majka ispustila kolica u kojima se nalazila šestomjesečna beba, ona su se otkotrljala do pruge gdje ih je jednostavno ‘pokupio’ voz.

Ovaj slučaj se desio u Melburnu, Australija, a čak je zabliježen i kamerama. Voz je vukao bebu u kolicima cijelih 30 metara prije nego se uspio zaustaviti, a naravno, ova nevjerovatno izdržljiva beba nije imala ni ogrebotine.

 

1. Beba koja je preživjela tornado

beba5

14-mjesečni dječak je preživio, i to bez i jedne ozbiljne ozljede, iznedadni tornado koji je zadesio Millington Township, Michigan.

Tornado je uništio kuću (“iščupao je iz temelja”, prema navodima policije), a dječaka koji je spavao u svom krevetiću podigao u zrak i bacio 12 metara dalje od kuće. Prije nego što su vatrogasci stigli, jedan komšija je začuo tiho plakanje ispod ruševina te izvukao neozljeđenog dječaka koji se nalazio ispod prevrnutog krevetića.

Preporučujemo: Supermoći koje posjeduju bebe

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...

Tagovano kao: , ,