Crvena Plaža Panjin, Kina

Crvena Plaža je predivan prizor koji se nalazi u zaštićenom prirodnom rezervatu u Liaohe Riječnoj Delti, oko 30 km jugozapadno od grada Panjin u Kini.

Plaža je dugačka 26 km i gotovo kilometar široka. Ime je dobila po morskoj travi koja u rijeci počne rasiti u aprilu ili maju i koja tokom cijelog ljeta bude zelena, kao i bilo koja druga trava na svijetu. Ali kada dođe jesen, ova rijeka se pretvara u spektakularni krajolik obojen karmin crvenom bojom.

crvena-plaza1

S obzirom da je Liaohe rijeka dio zaštićenog prirodnog rezervata (Shuangtai Hekou Prirodni Park), posjete su ograničene. Ograničenja su postavljena uglavnom radi zaštite nekih od unikatnih vrsta životinja koje ovdje žive, kao što su rijetke vrste galebova, divovske kornjače i morski tuljani. Pored toga, Crvena Plaža Panjin je dom za više od 236 vrsta ptica.

Pošto trava počinje dobijati svoju crvenu boju tek u septembru, ukoliko nekada planirate posjetiti ovaj jedinstveni prizor, preporučuje se da to učinite (radi najjačeg efekta) u septembru, oktobru ili novembru.

crvena-plaza2

crvena-plaza2a

crvena-plaza3

crvena-plaza4

crvena-plaza5

crvena-plaza6

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...

Tagovano kao: , , ,