Doručak iznad oblaka na čarobnoj Unkai Terasi

“Unkai” (more oblaka) je prekrasni ‘čarobni prizor iz bajke’ koji je privlačio turiste u Tomamo odmarališe već godinama. Ali nisu svi bili sretni da uživaju u spektakularnom pogledu. Oblaci se formiraju samo u rano jutro, a šansa da se formiraju iznosi oko 30 – 40 posto.

Ipak, to se sve promjenilo sa novim ‘sistemom gondola’, organizovanim prevozom koji turiste od odmarališta do restoana preveze za tačno 13 minuta (za cijenu od oko 20 dolara po osobi). Kada se more oblaka formira, restoran preplave turisti kojih obično bude oko 1.000. Oni najsretniji mogu zauzeti mjesto, te doručkovati ili popiti kafu uživajući u očaravajućem prizoru koji se pruža ispred njih.

Unkai-Terasa1

Terasa, odnosno observatorij odmarališta se nalazi na nadmorskoj visini od 1.088 metara. Obično je otvoren u ljetnim mjesecima (sve do septembra), a ‘gondole’ prevoze turiste od ranih jutarnjih sati, to jest od 4:00, pa sve do 8:30, kada se oblaci raziđu.

Ova ‘čarobna terasa’ je smještena u Tomamu Odmaralištu na otoku Hokkaidu u Japanu. Već godinama privlači turiste iz svih krajeva svijeta zbog prekrasnog pogleda na more oblaka, bajkovitog izlaska Sunca i pogleda na vrhove planina Hidaka i Tokachi koji probijaju mekane oblake.

Unkai-Terasa2

Unkai-Terasa3

Unkai-Terasa5

Unkai-Terasa6

Unkai-Terasa7

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...

Tagovano kao: ,