Nevjerovatna priča o djevojčici koja se sprijateljila sa leopardom, krokodilom, zmijom…

Tokom svog boravka u Namibiji, Tippi Degre se sprijateljila sa mnogim divljim životinjama, uključujući i 28-godišnjeg slona Abu, leoparda čiji je nadimak J & B, krokodila, mladunčad lava, žirafu, mungosa, nojeve, merkate, bebu zebre, geparda, zmiju, afričku sivu papigu, divovsku bik žabu…

Većina nas je odrasla uz Knjigu o Džungli, a čak ako je niste nikada ni pročitali, sigurno ste morali čuti za Mowgljia – malog dječaka koji je odrastao sa divljim životinjama. Dok je Mowgli samo fiktivni lik iz dječije knjige, Tippi Degre je osoba iz stvarnog života – sa jednako impresivnom i nevjerovatnom pričom.

Tippi-Degre-1

Tippi Benjamine Okanti Degré (rođena 4. juna 1990. godine) je djevojka iz Frnacuske koja je provela djetinjstvo u Namibiji među divljim životinjama i lokalnim plemenima. Nakon preseljenja u Pariz, Francuska, ona se ponovo vratila u Afriku kako bi snimila šest dokumentarnih filmova za Discovery Channel.

Danas 23-ogodišnja Tippi je kćerka jedinica francuskih fotografa biljnog i životinjskog svijeta, Alaina Degre i Sylvie Robert. Profesija i angažman njezinih roditelja u Africi učinio je djetinjstvo, tada male djevojčice, krajnje neobičnim (po našim standardima) i jednistvenim, dajući joj priliku za interakciju sa divljim i opasnim životinjama.

“Bilo je čarobno biti slobodan u ovoj prirodi s tim djetetom. Bila je vrlo sretna djevojčica – rođena je i odrasla do desete godine u divljini. Samo smo nas troje živili u divljini sa životinjama, bez previše ljudi. Bila je u ‘umovima’ ovih životinja. Vjerovala je da su životinje bile njezini vršnjaci i njezini prijatelji.” – Sylvie Robert, majka Tippi Degre

Tippi-Degre-2

Tippi se često mogla vidjeti kako sjedi na slonovima, ljubi gmazove, stoji na jednoj nozi na krokodilu i ponosno zabacuje glavu dok jaše noja. Njezini prijatelji iz djetinjstva bili su vrana, leopard sa imenom J & B, slon, krokodili, mladunčad lava, žirafe, merkati, nojevi, mungosi, gepardi, zmije, zebre, nekoliko kameleona i divovske bik-žabe.

Djevojčica se nije slagala dobro samo sa životinjama. Odrastajući među lokalnim plemenima Namibije, naučila je sve vrste tehnike preživljavanja u divljini. Mogla je govoriti njihov ​​jezik, loviti, a znala je i kako se prehraniti korijenjem i bobicama.

Vrlo se malo zna o njezinom životu danas. Prema nekim glasinama zatražila je državljanstvo Namibije, a prema drugim glasinama – vratila se svom životu i svojim prijateljima iz djetinjstva. Kako god bilo – mi joj želimo svu sreću u životu!

Tippi-Degre-3

Tippi-Degre-4

Tippi-Degre-5

Tippi-Degre-6

Tippi-Degre-7

Tippi-Degre-8

Tippi-Degre-9

Tippi-Degre-10

Tippi-Degre-44

Tippi-Degre-12

Fotografije:  Alain Degre / Sylvie Robert

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...