Plava Špilja, Crna Gora

Već smo pisali o jednoj sličnoj pećini, Modroj Špilji u Hrvatskoj, ali na Jadranu se krije mnogo više prirodnih dragulja koji su skriveni od očiju običnog prolaznika. Jedan od njih je i Plava Špilja, jedna od najljepših i najvećih pećina koje se nalaze duž obale poluostrva Luštica u Boki kotorskoj.

U ovu pećinu može se doći plivajući ili manjim čamcem ili brodićem. Postoje dva ulaza: prvi je širok, ali nizak, dok je drugi suprotan – uzak ali visok. S obzirom da se pećina nalazi blizu Herceg Novog, jednog od najmlađih gradova na Jadranu, turističke agencije često preporučuju da upravo ovaj prelijepi grad bude polazna tačka za istraživanje pećine.

Plava-spilja1

Površina Plave Špilje u Crnoj Gori iznosi oko 300 metara kvadratnih. Voda je duboka između 3 i 4 metra, a pećina je visoka (od nivoa mora do vrha tavanice) 9 metara.

Pećinu je najbolje posjetiti tokom sunčanih dana, kada se zrake Sunca prelamaju u vodi, te obasjavaju vodu i zidove pećine neopisivo lijepom nijansom plave i indigo boje, po kojoj je očaravajuća Plava Špilja i dobila ime.

Plava-spilja2

Plava-spilja3

Plava-spilja4

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...