Prekrasni Botanički vrt Montreal, Kanada

Sa bogatom kolekcijom od 22.000 biljnih vrsta i sorti, 10 velikih staklenka i više od 20 tematskih vrtova koji zauzimaju više od 75 hektara, Botanički vrt Montreal (Jardin botanique de Montréal) je poznat kao jedan od najvećih i najvažnijih botaničkih vrtova na svijetu.

Ideja za ovaj predivni vrt je nastala sredinom 19. stoljeća i uprkos brojnim problemima (Velika depresija, Drugi sv. rat…) nekolicina upornih ljudi je nastavila raditi na razvoju vrta koji je tek 1970-tih prepoznat kao ozbiljan projekt u Kanadi, a već 80-tih privukao i svjetsku pažnju.

Vrt vodi posjetitelje na putovanje kroz biljni svijet, pozivajući ih da istraže razne vanjske vrtove i staklenike, te da kroz proučavanje biljaka upoznaju različite kulture, uključujući i one iz Kine i Japana. Vrt nudi i poseban program za mlade kako bi se što bolje prilbližili radostima i čudima prirode, ali također služi i cijelom gradu (i planeti) kroz redovno poticanje sadnje stabala, očuvanje prirode i podizanje svijeti o važnosti zaštite okoliša.

Preporučujemo: Jardim Botânico: Botanički vrt Rio de Janeira

Botanicki-vrt-1

Botanicki-vrt-1a

Botanicki-vrt-2

Botanicki-vrt-3

Botanicki-vrt-4

Botanicki-vrt-5

Botanicki-vrt-6

Botanicki-vrt-7

Botanicki-vrt-8

Botanicki-vrt-9

Botanicki-vrt-10

Botanicki-vrt-11

Botanicki-vrt-12

Botanicki-vrt-13

Botanicki-vrt-14

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...