Futuristički koncepti mobitela

Iz dana u dan, mobilni telefoni se razvijaju, njihova veličina i izgled se mijenjaju, dobijaju osobine koje prije par godina nismo mogli ni zamisliti. Evoluiraju.

Više ih ne zovemo ‘mobiteli’ već ‘pametni telefoni’, ali njihova evolucija je daleko od završene. Naprotv, ona je tek počela.

Predstavljamo vam neke futursitičke koncepte mobitela, a počinjemo sa NECovim Tag mobitelom…

 

1. NEC Tag mobitel

NEC tag mobitel

NEC Tag mobitel je mekan i fleksibilan telefon koji može biti omotan oko ručnog zgloba. Ima sposobnost da mijenja oblik u zavisnostni od načina na koji ga koristite, zahvaljujući materijalu koji pamti oblik od kojeg je napravljen.

Ne samo da je dizajniran za praktičnost nošenja, bilo da ga planirate okačiti oko pojasa, torbe ili držati u đepu, ovaj telefon je također predviđen da obavlja različite funkcije u zavisnosti od trenutnog oblika.

 

2. BenQSiemens telefon-zmija

BenQSiemens Snake phone

Napravljen je u obliku zmije, a dizajniran je tako da se nosi kao narukvica. Ovakav mobitel bi bio idealan za one koji često zaboravljaju mobitel.

S obzirom da i nema neke posebne mogućnosti, više bi služio kao modni detalj pomoću kojeg možete telefonirati nego kao pametni telefon.

 

3. Nokia Morph

Nokia Morph

Nokia, u suradnji sa Cambridge Sveučilištem, je stvorila ovaj koncept mobitela koji je fleksibilan u punom smislu te riječi.

Bilo da želite da postane tablet PC, narukvica ili jednostavni pametni telefon, Nokia Morph može sve. Moći će se koristit na tri načina:

Standardni način: Baš kao i svaki mobitel: možete upućivati i primati pozive, slati i primati SMS i koristiti ga kao bilo koji standardni mobilni telefon.

Narukvica: Za ljude sa stilom. Možete ga omotati oko ruke, koristit kao sat, ili čak obavljati i video pozive.

Landscape: U ovom slučaju može se koristiti kao tablet PC. Ukupna površina postaje zaslon osjetljiv na dodir, a može se koristiti za provjeru e-pošte, gledanje filmova, igranje igrica….

 

4. Glassy Glassy Providni mobitel

Glassy Glassy

Dizajner Mac Funamizu istražuje novu tehnologiju koju bi mogao primjeniti na mobitel od stakla nazvan Glassy Glassy. Kod ovog koncepta, ekran, grafika i brojevi nisu vidljivi sve dok se telefon ne uključi.

 

5. Nokia 888

Nokia 888

Nokia 888 nudi koncept koji je dizajnirao Tamer Nakisci, a može se  prilagoditi bilo kojem obliku.

U sebi ima prepoznavanje govora, fleksibilni zaslon osjetljiv na dodir, i tijelo osjetljivo na dodir koje mu omogućuje da prvo razumije, a onda se i  prilagoditi okruženju.

Pored mijenjanja oblika, ovaj mobitel će mijenjati i boju.

 

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...