Jigokudani Park Majmuna, Japan

Jigokudani, u prijevodu “Dolina Pakla”, se nalazi u Yamanouchiu, Shimotakai Distrikt, u Japanu, a područje je poznato po svojoj surovoj klimi, surovom krajoliku, termalnim izvorima – i majmunima.

Park je najpoznatiji po svojoj populaciji japanskih makaki majmuna, također poznatih kao japanski snježni majmuni koji su nekad u ranim 60-tim godinama odlučili da testiraju termalne bazene, te ostali u njima sve do današnjeg dana.

Jigokudani-1

Svake godine, snijeg prekrije surovi krajolik Jigokudania za otprilike četiri mjeseca, a u tom peiodu majmuni napuste šumu, i spuste se sa planina u dolinu kako bi uživali u vrućoj vodi koju nudi jedan od mongobrojnih termalnih izvora.

Iako Jigokudani tehnički nije vjerska lokacija, snježni majmuni privlače brojne turiste ali i hodočasnike, jer se prema brojnim legendama i bajkama vjeruje da su oni vijesnici Shinto planinskih bogova. Iako je regija poprilično udaljena od civilizacije i do nje nije lako doći, ona i dalje privlači brojne posjetitelje koji žele da vide ovaj neobični prizor, te da se druže sa majmunima koji su do sada potpuno navikli na ljudsko prisustvo.

Jigokudani-2

Jigokudani-3

Jigokudani-4

Jigokudani-5

Jigokudani-6

Jigokudani-7

Jigokudani-8

Više fotografija iz Jigokudani Parka Majmuna

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...