Spektakularna dolina i Bajkovita planina Wulong krša, Kina

Wulong je krški krajolik koji se nalazi unutar granica istoimene pokrajine, općina Chongqing, u Kini. Ovo je poznata turističke destinacija po svojoj pećini, planini, rijeci i dolini. Zbog jedinstvenog i prekrasnog krajolika u Wulongu su snimljeni i mnogi filmovi i TV programi, uključujući i Transformers 4.

Jednan od najpoznatijih dijelova Wulonga je Bajkovita planina (najviši vrh 2033 m). Popularnost i ime je stekla zbog svog jedinstvenog šarma, alpskih livada, rijetke snježne šume, zelene džungle i prekrasnog krajolika. Danas se često spominje kao “Švicarska Orijenta”.

Wulong-krs-1

Pored Bajkovite planine Wulong krš nudi još jedan spektakularan prizor: 3 rijetka geološka čuda. U kršu se nalaze tri ogromna kamena luka koji čine prirodne mostove. Ovo je najveća skupina prirodnih mostova u Aziji, te jedna od rijetkih na svijetu.

U Wulongu se također može pronaći i ogromna pećina koja je otkrivena tek 1993. godine, kao i Dolina Wulong, područje koje se formiralo milionima godina. Dolina je duga 5 km, a duboka 200-500 metara.

Wulong-krs-2

Wulong-krs-3

Wulong-krs-4

Wulong-krs-5

Wulong-krs-6

Wulong-krs-7

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...

Tagovano kao: ,