Hotel Kakslauttanen: Iglu Selo sa veličanstvenim pogledom

Iglu selo u Kakslauttanenu u Finskoj je jedno od najromantičnijih odmarališta na Zemlji u kojem možete ležati u luksuznom iglu sa staklenim krovom i uživati u spektakularnom prizoru na nebu – aurori borealis zajedno sa milionima blještavih zvijezda.

Pošto su napravljeni od posebnog stakla, pogled iz iglua ostaje kristalno jasan čak i kada temperatura vani padne na -30 °C. Svaki iglu je opremljen toaletom i luksuznim krevetom, temperature su ugodne, a kao da sve to nije dovoljno, u iglue su čak ugrađene i saune.

Iglu-selo-1

Osim staklenih iglua (20), odmaralište nudi i klasične iglue od snijega (60), restoran od snijega, galeriju s ledenim skulpturama i sniježnu kapelicu za vjenčanja. Iglu selo počinje sezonu svake godine između decembra i januara, ovisno o vremenskim uslovima, a ostaje otvoren sve do kraja aprila.

Pored spektakularnog noćnog neba i jedinstvenog smještaja, Hotel Kakslauttanen nudi i izlete, bilo da želite ići na sankama koje vuku psi, sobovi, ili ipak na motorni pogon. Pored toga, tu su ribolov u ledu, skijaška staza duga 180 km, a također možete posjetiti i Sampo ledolomac, jedini ledolomac na svijetu otvoren za turiste.

Iglu-selo-2

Iglu-selo-3

Iglu-selo-4

Iglu-selo-5

Iglu-selo-6

Iglu-selo-7

Iglu-selo-8

Iglu-selo-9

Iglu-selo-10

Iglu-selo-11

Iglu-selo-12

Iglu-selo-13

Iglu-selo-14

Preporučujemo: Wonderlights: Time-lapse video Aurore Borealis by Enrique Pacheco

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...