Lexiaguo: Šareni krajolik u Kini

Lexiaguo je jedna od onih lokacija na Zemlji za koju je teško vjerovati da uopšte i postoji, a na netu se neko vrijeme čak i raspravljalo o tome da li su sve slike koje prikazuju ovaj očaravajući krajolik photoshopirane. Nisu.

Iako ga nećete pronaći na turističkim mapama zbog svoje udaljenosti i neprostupačnosti, Lexiaguo postoji i svakodnevno oduzima dah svima koji se odluče na daleki put u južnu Kinu.

Lexiaguo-0

Lexiaguo (što doslovno znači “mjesto gdje se nalaze lijepe boje”) se nalazi na sjeveroistoku Kunminga, glavnog grada pokrajine Yunnan koja je poznata po prirodnim ljepotama i neobičnoj boji zemlje. Osnovna boja zemlje u Lexiagu obojena je oksidiranim željezom, a razni mineralni i prljavština stvaraju dodatne smeđkaste i tamno crvene šare. No, to nije jedina stvar koja ovu lokaciju čini posebnom.

Crvena površina Lexiaguoa je plodno zemljište na kojem se nalazi mnoštvo manjih i većih nepovezanih farmi koje sa svojim bojama stvaraju savršene uzorke zbog kojih cijeli krajolik, kada se posmatra iz daljine, izgleda kao gigantsko slikarsko patno.

Lexiaguo-1

Lexiaguo-2

Lexiaguo-3

Lexiaguo-4

Lexiaguo-5

Lexiaguo-6

Lexiaguo-7

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...

Tagovano kao: ,