Otočje Chelbacheb, Palau

Palau je arhipelag koji se sastoji od oko 250 otoka smještenih u zapadnom Tihom oceanu. Geografski gledano, većina ovih otoka pripada Mikroneziji, a nakon više od 30 godina pokušaja, Palau je ipak uspio steći i svoju potpunu neovisnost te konačno postati Republika 1994. godine.

Palau je danas poznat kao prekrasan tropski raj, te kao jedna od (još uvijek) netaknutih destinacija na planeti. Jedan od najpoznatijih dijelova Palaua je Otočje Chelbacheb (‘Kameniti otoci’), tačnije između 250 do 300 malenih otoka u skupini (prema različitim izvorima) koji ukupno zauzimaju 47 kvadratnih kilometara.

Chelbacheb-1

Ovi otoci su uglavnom nenaseljeni, a poznati su po svojim plažama, plavim lagunama i neobičnim oblicima. Ovdje se mogu pronaći neke od najboljih lokacija za ronjenjenje na planeti – od ronjenja u jezerima prepunim bezopasnih meduza, pa sve do ronjenja u duboke ponore i plivanja sa ražama.

Iako su danas nenaseljeni, ovi otoci su prepuni arheoloških ostataka koje su iza sebe ostavili ljudi koji su ovdje živjeli još 3100 godina prije nove ere. Pored svih prirodnih ljepota, ova arheološka otkrića su uveliko zaslužna za upisivanje otočja Chelbacheb na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Australiji i Oceaniji ( 2012. godine).

Chelbacheb-2

Chelbacheb-3

Chelbacheb-4

Chelbacheb-5

Chelbacheb-6

Chelbacheb-7

Chelbacheb-8

Chelbacheb-9

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...

Tagovano kao: , ,