Pauk sa ‘licem Pennywise klauna’ (pogledajte na vlastitu odgovornost)

Ukoliko ste arahnofobični (iracionalni strah od pauka), a pri tome još i coulrofobični (iracionalni strah od klauna), ovakvo stvorenje kao da je stvoreno da vam zagorča život.

Ovog neobičnog svijetlo zelenog pauka koji pripada thomisidae porodici fotografisao je Igor Ryabov, inžinjer i eksperimentalni makro fotograf iz Ukrajine. Pauk nevjerovatno liči na strašnog klauna Pennywisea iz Stephen Kingovog horora “It” iz 1990. godine, zbog čega je i stekao instantnu svjetsku slavu na internetu.

pauk-klaun1

“Kada sam prvi put naišao na pauka sam mislio da će ovo biti samo uobičajena makro fotografija, jer se na pauku nije vidjelo ništa neuobičajeno”, rekao je Igor. Tek kada je fotograf ugladao pauka na svom monitoru primjetio je nevjerovatnu sličnost sa strašnim klaunom iz horora.

Arahnofobija, ili iracionalni strah od pauka, prema nekim istraživanjima javlja se kod gotovo 50% žena i 10% muškaraca, dok je za coulrofobiju (strah od klauna) rađeno premalo istraživanja da bi se još uvijek mogao utvrditi neki zvanični broj.

pauk-klaun2

Preporučujemo: Paun Pauk – Rasplesani slatki pauk

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...

Tagovano kao: , ,