Povrtni Orkestar: Bečki orkestar koji svira na instrumentima napravljenim od povrća

Prvi Bečki Povrtni Orkestar (Das Erste Wiener Gemüseorchester) je austrijska skupina muzičara, likovnih umjetnika, pisaca, pjesnika i drugih umjetnika koji za svoje nastupe koriste samo instrumente koje prave od svježeg povrća.

Orkestar za svaku izvedbu pravi svježe instrumente pomoću kuhinjskog posuđa i električnih alata, a sirovinu uglavnom kupuju direktno od poljoprivrednika kako bi uvijek imali najkvalitetnije povrće. Prema njihovoj stranici, instrumenti neće raditi ispravno ili će se čak i slomiti, ako nisu dovoljno svježi.

Povrtni-Orkestar1

Ono što oni rade može se činiti luckastim, ali to je za njih posao. Oni nastoje proizvesti muziku koju niste čuli prije, i prema njihovoj web stranici, uvijek su u potrazi za “heterogenim mnoštvom akustičnih dragulja i čudnih, nepoznatih zvukova čije organsko porijeklo nije uvijek odmah prepoznatljivo.”

Ako nemate priliku da vidite i čujete Povrtni Orkestar uživo, njihove avanture možete pratiti i na Internetu, a u ovom videu možete pogledati kako se pripremaju za koncert, kao i samu izvedbu.

 

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...

Tagovano kao: , , ,