Čarobne tetovaže Čarobnjaka iz Tajlanda

Boonyong Luangjumpol, također poznat kao Ajarn Ton, nedavno je uhapšen u Tajlandu nakon što je navodno tetovirao lokalne tinejdžere čarobnim tetovažama i rekao im da ih one čine nepobjedivim.

Velike skupine tinejdžera, koji tvrde da su sljedbenici Ajarn Tona, skupljali bi se u pretrpanim područjima kao što su pijace ili karnevali, kako bi se uvjerili da ih niti jedno oružje ne može ozlijediti. Oni su istinski vjerovali da će ih njegove tetovaže zaštititi od metaka, noževa, ili bilo kojeg drugog oružja, ali, prema Kanisorn Noinardu iz lokalne policije “svaki od njih je prošao ozlijeđen”.

Sak Yant je drevna vrsta tajlandskih tetovaža za koje se vjeruje da posjeduju mistične moći. Uz njih idu i budističke molitve koje se zovu mantre ili Katas, koje mogu probuditi nadnaravne moći. Ove čarolije su izvorno bile ispisane na komadima tkanine koje su, prije nekoliko stoljeća, tajlandski vojnici nosili kako bi im pružile dodatnu zaštitu u borbi.

čarobne tetovaže

Čak i danas, mnogi ljudi na Tajlandu vjeruju u ove mistične moći, i imaju jednu ili više tetovaža na tijelima. Sve ovo prati i bezbroj priča o ljudima sa Sak Yant tetovažama koji su doživjeli strašne nesreće i ostali nepovrijeđeni. Nažalost, kao što su nedavni događaji pokazali, tetovaže se ovaj put nisu pokazale uspješnim.

Čarobnjak iz Tajlanda, Boonyong Luangjumpol, specijalizirao se za Sak Yant tetovaže koje, navodno prizivaju nepobjedivost. Kada je policija pretražila njegov dom našli su devet pušaka, 121 metak, 18 mačeva i niz lažnih oružja. Većinu toga je prikupio od siromašnih mladića koji su ih zamijenili za tetovaže.

Boonyong se bavio ovom neobičnom profesijom čarobnjaka 10 godina prije nego što je uhapšen.

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...