Dark Hedges, spektakularni tunel od stabala u Irskoj

The Dark Hedges je popularna turistička atrakcija u Sjevernoj Irskoj, te popularna destinacija za fotografe, slikare, kao i vjenčanja.

Mnogi posjetitelji tvrde da je upravo ovaj drvored bukovih stabala jedna od najlepših cesta na svijetu. Stabla je posadila porodica Stuart u osamnaestom stoljeću, s namjerom da impresioniraju posjetitelje koji se upute prema njihovoj kući, Gracehill House. Dvjesto godina kasnije, stabla su stvorila prekrasan prizor koji je danas poznat kao Dark Hedges.

Dark-Hedges-Irska-2

Prema lokalnoj legendi, Dark Hedges progoni “Siva Dama”, duh sluškinje iz obližnje kuće koja je umrla u sumnjivim okolnostima. Drugi opet vjeruju da je Siva Dama duh iz obližnjeg groblja koji zajedno sa ostalim izmučenim dušama luta ovom cestom. Ovim legendama značajno je doprinjeo stalni zvuk koji proizvodi vjetar dok se provlači kroz guste krošnje stabala.

Nakon svoje posjete Dark Hedges-u, svjetski poznati fotograf Jim Zuckerman (fotografija iznad) napisao je: “Jedna od najljepših cesta koju sam ikada vidio je ovaj seoski put u Sjevernoj Irskoj. Stabla formiraju tunel koji je spektakularan u bilo koje doba dana, ali mislim da je u sumrak posebno intrigantan i tajanstven”.

Dark-Hedges-Irska-1

Foto: Chris Tait

Dark-Hedges-Irska-3

Foto: Pawel Klarecki

Dark-Hedges-Irska-4

Foto: pilot-tim

Dark-Hedges-Irska-5

Foto: silvium

Dark-Hedges-Irska-6

Foto: Pawel Klarecki

Dark-Hedges-Irska-7

Foto: Dave Lally

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...

Tagovano kao: ,