Najljepši dvorci svijeta: Rosenborg, Danska

Dvorac Rosenborg (Rosenborg Slot) je dvorac koji se nalazi u Kopenhagenu u Danskoj, a koji je prvobitno izgrađen 1606. godine kao ljetnikovac. Ovaj renesansni dvorac se danas smatra jednim od najboljih primjera mnogih arhitektonskih projekata Christiana IV.

Kraljevska obitelj je boravila u dvorcu sve do 1720. godine, a od 1838. godine je postao istorijski muzej. Među glavnim atrakcijama u Rosenborgu su Velika dvorana s prijestoljem za krunjenje koje čuvaju tri srebrna lava, te poznate Rosenborg tapiserije koje ovdje vise još od 1693. godine, a koje prikazuju pobjede kralja Christiana V. U podrumu dvorca posjetitelji mogu vidjeti i tri riznice u kojima se i danas čuvaju Kruna i kraljevski dragulji.

Preporučujemo i ostale dvorce iz serijala “Najljepši dvorci svijeta”

Rosenborg-1

U Rosenborg dvorcu možete vidjeti i portrete koji pričaju o ljubavnoj priči sa tragičnim završetkom između Johan Friedrich Struenseea (kraljevog liječnika) i kraljice Caroline Mathilde koja je bila u braku s ludim kraljem Christianom VII.

Dok je kralj Christian VII bio previše bolestan da vlada, Struensee je gotovo dvije godine vodio zemlju, sve dok zbog veze sa kraljicom nije uhapšen i pogubljen, nakon čega je Caroline Mathilde izgnana Njemačku.

Rosenborg-2

Rosenborg-3

Rosenborg-4

Rosenborg-5

Rosenborg-6

Rosenborg-7

Rosenborg-8

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...