Nestvarni park krijesnica: Tematski park koji oživi u ljetnim noćima, Kina

Ako ste kao dijete jurili za krijesnicama u toplim ljetnim noćima, onda je ovaj park idealno mjesto koje će vas vratiti u djetinstvo i na trenutak oživjeti sva ta lijepa sjećanja.

Tematski park koji se nalazi u gradu Wuhan, u centralnoj kineskoj provinciji Hubei, je dom za oko 10.000 krijesnica koje svake noći osvjetljavaju cijeli park. Krijesnice u parku su podijeljene u pet odvojenih zona – leteća zona, zona za posmatranje, zona za posmatranje iz blizine (bez kontakta), zona za uzgoj i zona za naučno proučavanje. Svaka zona je namjenjena različitim kategorijama posjetitelja, od turista, pa sve do istraživača.

park-krijesnica-1

Čini se da Kinezi jako vole krijesnice, s obzirom da su karte za ovaj tematski park uvijek rasrodane. I sam uzgoj krijesnica je skup, ali ni cijena od 1.61 dolara po krijesnici ne predstavlja problem. Iako su ovi svijetleći insekti nekada bili sastavni dio ljetnih noći u većini kineskih provincija, njihov broj se proteklih godina naglo smanjuje, uglavnom zbog velike zagađenosti i uništenja njihovih prirodnih staništa.

S obzirom da su krijesnice sezonski insekti, park se otvara 30. maja i radi sve do oktobra. Nakon velikog uspjeha koji je imao nakon prve godine rada, park krijesnica u Wuhanu je postao godišnji događaj koji će biti otvoren za posjetitelje i svake naredne godine. Park također nudi i izložbu dinosaura, mogućnost kampovanja, porodične šetnje i mnoge dječje aktivnosti.

park-krijesnica-2

park-krijesnica-3

park-krijesnica-4

park-krijesnica-5

park-krijesnica-6

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...