Oedo Botania: Neplodni otok pretvoren u prekrasan botanički vrt, Južna Koreja

Obalu Južne Koreje okružuje niz manjih otoka, a među njima se posebno ističe Oedo Botanica. Nekada neplodni otok na kojem su se mogli vidjeti samo kamen i suha zemlja danas krasi prekrasni botanički vrt koji svakodnevno posjećuju turisti iz cijelog svijeta.

Sve je počelo 1969. godine kada se Lee Chang-ho sakrio od oluje na otoku Oedo, na jugoistočnoj obali Južne Koreje. Dok je čekao da se vjetar smiri, Lee je vidio potencijal u stjenovitom krajoliku, te je iste godine doselio na otok sa svojom suprugom Choi Ho Suk.

Oedo-Botania-1

Prvo su pokušali uzgajati mandarine i svinje, ali suha zemlja i kamenje su stvarali velike probleme. No, to ih nije spriječilo da prihvate izazov i pretvore pustoš u prekrasan vrtni raj. Uskoro su počeli razmišljati o tome da cijeli otok pretvore u botanički vrt za koji su konačno dobili dozvolu vlade 1976. godine.

Nakon gotovo 30 godina napornog rada, na otoku sada raste drveće, cvijeće, grmlje, pa čak i kaktus i neke rijetke vrste biljaka. Uređene staze i precizno posađene biljke stvaraju bajkovit krajolik koji pored svog izgleda turistima nudi i jedinstven miris koji nastaje miješajem nekoliko hiljada vrsta biljaka.

Oedo-Botania-2

Oedo-Botania-3

Oedo-Botania-4

Oedo-Botania-5

Oedo-Botania-6

Oedo-Botania-7

Oedo-Botania-8

Oedo-Botania-9

Oedo-Botania-10

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...