Šuma prepuna starih automobila, Belgija

Šuma u blizini Chatilliona, malog mjesta u Belgiji, je gotovo 70 godina bila dom napuštenim vintage automobilima. Prije nego što je nedavno očišćeno, fotograf Theo van Vliet je imao priliku da posjeti i fotografiše ovo ‘groblje automobila’.

Koliko god se sama šuma činila jezivom, priča iza njenog nastanka je još intrigantnija. Zapravo, niko sa sigurnošću ne može reći kako su svi automobili dospjeli ovdje. To ne znači da ne postoje razne priče o nastanku ovog ‘auto groblja’. Jedna legenda tvrdi da su ovi zahrđali, slupani automobili nekada pripadali američkim vojnicima.

auto-groblje-1

Nakon završetka Drugog svjetskog rata, američkim vojnicima je bilo vrijeme da se ukrcaju na brodove i vrate kući preko oceana. Kada su se spakovali, shvatili su da na brodovima nema mjesta za njihove automobile (koje su vjerovatno zarobili tokom rata), a šuma u blizini Chatilliona se činila kao idealno mjesto za njihovo privremeno čuvanje. Vojnici se nikada nisu vratili, a automobile je preuzela priroda…

Lokalni stanovnici opet kažu da ova legenda nije tačna i da nema ništa romantično vezano za ovu šumu – groblje automobila u Chatillionu je otpad istovaren na jednu lokaciju, kao i svaki drugi na svijetu.

auto-groblje-2

auto-groblje-3

auto-groblje-4

auto-groblje-5

auto-groblje-6

auto-groblje-7

auto-groblje-8

auto-groblje-9

auto-groblje-10

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...

Tagovano kao: , , ,