Trodimenzionalne origami kreacije petnaestogodišnjeg Tarika Jašarevića

Tarik Jašarević je petnaestogodišnji srednjoškolac koji se počeo baviti origamijem još u 4. razredu osnovne škole. Koristeći komad papira i origami tehniku, japansku umjetnost savijanja papira koja se razvila u 17. stoljeću, Tarik kreira fantastične trodimenzionalne origami modele, u što se možete i sami uvjeriti u nastavku.

Tarik-Jasarevic-1

Prije svega, recite nam nešto o sebi

Zdravo, ja sam Tarik Jašarević, imam 15 godina. Živim u Puračiću (U blizini Lukavca, BiH) idem u srednju hemijsku školu u Tuzli smjer grafički tehničar-web dizajner. Najviše se bavim 3D Origamiem.

Kada ste se prvi put počeli baviti ovom vrstom umjetnosti i zašto baš origami?

Prvi put sam se počeo baviti običnom tehnikom origamia u osnovnoj školi, tačnije u 4. razredu. I eto to mi se baš svidjelo… Čudno je… Pravite razno razne oblike pomoću papira zar nije lijepo? I tako sam tražeći po internetu otkrio 3D Origami tehniku kojom se i danas bavim.

Tarik-Jasarevic-2

Ko ili šta je izvor vaše inspiracije?

Inspiracija dolazi vremenom.. Vjerujte da dođem u situaciju da ne znam ni sam šta sljedeće da pravim.. Ali eto trudim se da uvijek napravim nešto novo i naravno bolje da se to ostalima sviđa a prije svega i meni.

U slobodno vrijeme, bavite se…

U slobodno vrijeme bavim se većinom origamiem. Ali eto, bavim se i web designom, pravljem remix-a (muzika) većinom sve oko računara.

Gdje možemo pronaći više Vaših radova?

Moje radove možete pronaći na mojoj Facebook stranici, a i na mojoj web stranici koja je trenutno u izradi.

Tarik-Jasarevic-3

Tarik-Jasarevic-4

Tarik-Jasarevic-5

Tarik-Jasarevic-6

Tarik-Jasarevic-8

Tarik-Jasarevic-9

Tarik-Jasarevic-10

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...

Tagovano kao: , ,