5 Korisnih stranica za umjetnike

Stranice koje nude ‘Online portfolio’ su obično mjesta na kojima umjetnici mogu postavljati svoja umjetnička djela, primati kritike, i eventualno prodati svoju umjetnost.

Ukoliko imate strast za umjetnost trebali biste znati da postoji mnogo resursa, savjeta, ideja i online zajednica koje vas mogu potaknuti i podržati u vašem daljem radu. Predstavljamo vam 5 stranica koje već godinama podržavaju i pomažu afirmisanim i neafirmisanim umjetnicima da istaknu svoje radove.

 

1. deviantART

deviantART

Do sada najveća online društvena zajednica za umjetnike, ova stranica je idealno mjesto za sve umjetnike da pokažu svoje kreacije i razmijene iskustva sa drugim umjetnicima i ljubiteljima umjetnosti širom svijeta.

Pokriva dvadeset različitih kategorija umjetnosti i objavi više od 100.000 novih radova – svaki dan. Ova stranica je i dalje  najpopularnije cyber okupljalište za milione umjetnika širom svijeta.

Link: deviantART

 

2. Behance

Behance

Behance je online portfolio koji dopušta umjetnicima da besplatno promovišu svoja umjetnička djela.
Članovi mogu razvrstati svoja djela u projekte i primiti appreciations i komentare. Profil stranice uključuje odjeljak O meni gdje se ukrotko možete predstaviti cijelom svijetu.

Također, možete linkovati i svoje umjetničke stranice i umjetničke blogove, zajedno sa linkovima na društvene mreže.

Link: Behance

 

3. Paintings I Love

paintingsilove

Paintings I Love je besplatna portofolio usluga posvećena isključivo crtežima i slikarstvu. Na ovoj stranici možete dobiti kritike na radove, koje bi vam mogle pomoći u daljem razvijanju talenta.

Na stranici možete dodati ograničen broj slika, zato dodajte samo one koje su vam najdraže. Umjetnici mogu priložiti biografiju, izjavu, kontakt podatke i link na ličnu stranicu.

Link: Paintings I Love

 

4. BlueCanvas

BlueCanvas

Ova web stranica vam omogućuje da uploadujete svoja umjetnička djela, pridružite se grupama za raspravu, pristupite blogovima članova, i pregledate ogromnu bazu slika kojoj svakodnevno doprinose članovi.

Registracija je brza, jednostavna i besplatna.

Link: BlueCanvas

 

5. Cgsociety

Cgsociety

Cgsociety je namjenjen digitalnim 2d i 3d umjetnicima. Podržava digitalne umjetnike na svakoj razini nudeći niz usluga za povezivanje, informacije o najnovijim dešavanjima, edukaciju i promociju.

Na stranici možete kreirati svoj portofolio, preko njega se povezati sa drugim umjetnicima i pridružiti se najaktivnijem forumu za digitalnu umjetnost na netu.

Link: Cgsociety

 

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...

Tagovano kao: ,