Fuji-Hakone-Izu: Najposjećeniji Nacionalni park u Japanu

Najljepša i najpopularnija planina u Japanu, Planina Fuji (Fudži ili Fudžijama), prekrasni vodopad, rijeke, brojna jezera i geoparkovi – sve se ovo nalazi u samo jednom Nacionalnom parku u Japanu: Fuji-Hakone-Izu.

Nacionalni park Fuji-Hakone-Izu sastoji se od četiri regije: Planina Fuji, područje koje uključuje jezera i visoravni u okolici, Hakone na istoku, Izuhanto poluotok na jugu i sedam manjih otoka. Pored ove četiri glavne regije, ovaj prekrasni park obuhvaća i mnoge druge prirodne ljepote, kao što su prirodni termalni izvori, plaže, planinska područja, više jezera, te više od 1.000 manjih vulkanskih otoka.

Planina Fuji

Planina Fuji

Fuji-Hakone-Izu je osnovan 1936. godine, te je jedan od prva četiri nacionalna parka u Japanu. Zbog svoje blizine Tokiju, on je vrlo brzo postao (i ostao) najposjećeniji Nacionalni park u državi.

Posjeta Fuji-Hakone-Izu parku je poprilično jednostavna, turisti samo trebaju da posjete jednu od mnogobrojnih agencija koje svakodnevno nude prevoz vozom, autobusom ili čak i automobilom. Dok jedni nude obilaske samo nekih dijelova ovog ogromnog Nacionalnog parka, druge agencije u obilazak uključuju sve – od šetnje na Planini Fuji, pa sve do ronjenja na jednom od mnogih otoka Fuji-Hakone-Izu-a.

Shiraito vodopad

Shiraito vodopad

Jezero Tanuki

Jezero Tanuki

Botanički vrt Hakone

Botanički vrt Hakone

Jezero Ashi-no-ko

Jezero Ashi-no-ko

Ōwakudani

Ōwakudani

Tropski vrt Atagawa

Tropski vrt Atagawa

Jezero Kawaguchi

Jezero Kawaguchi

Jezero Saiko

Jezero Saiko

Jezero Shoji

Jezero Shoji

Fuji-Hakone-Izu-11

Jezero Yamanaka

 

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...