Manpupuner: Misteriozne stijene u Rusiji

Skriveno u sjevernom dijelu Urala u Rusiji, na vrhu jednog brežuljka se nalazi sedam masivnih, misterioznih stijena. Visoke od 30 do 42 metra, Manpupuner stijene nemaju očigledno porijeklo niti svrhu, zbog čega još više izazivaju oduševljenje i stvaraju aoru misterije oko sebe.

Manpupuner formacije, također poznate kao Sedam Junaka, nikada nisu privukle svjetsku pažnju, ali za Ruse, one su poput divova na Uskršnjem otoku: Sedam tajanstvenih, neobičnih formacija koje se nalaze na jednoj visoravni najviše podsjećaju na ostatke neke davno izgubljene civilizacije.

Manpupuner-1

Lokalno, ‘Sedam Junaka’ ima legendarni status. Prema nekim posjetitelja, prilikom posjete ovim formacijama u osobi nestaju sve želje, dok lokalni stanovnici tvrde da se ovdje okupljaju duhovi iz antičkog doba.

Osim toga što pokušavaju razumjeti ove bizarne spomenike, veliki broj posjetitelja pristaje i na izazov da se popne na jedan od njih, međutim, mnogi izvori navode da je to zbog oblika i teksture stijene gotovo nemoguće, te da su na kraju od poduhvata odustajali i profesionalci.

Manpupuner-2

Manpupuner-3

Manpupuner-4

Manpupuner-5

Manpupuner-6

Manpupuner-7

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...

Tagovano kao: , ,