Prekrasni smaragdni slapovi Nacionalnog parka Erawan, Tajland

Osnovan 1975. godine kao 12. Nacionalni park Tajlanda, Erawan pokriva područje od 550 kvadratnih kilometara šuma, krečnjakih brda i brojnih potoka i rijeka prepunih manjih i većih slapova i prirodnih smaragdnih bazena.

Erawan je jedan od najpoznatijih nacionalnih parkova na Tajlandu, a njegova glavna atrakcija je istoimeni niz od sedam vodopada koji teku preko krečnjakih terasa. Ime su dobili po troglavom bijelom slonu iz hinduističke mitologije, na kojeg navodno vodopadi liče.

Slapovi-Erawan-1

Nacionalni park Erawan je poznata turistička destinacija na Tajlandu. U njemu se pored vodopada mogu vidjeti i spektakularne pećine, kao i mnoštvo životinja – od tigrova, slonova, jelena i letećih vjeverica, pa sve do kraljevske kobre. Međutim, najčešći prizor su makakiji (majmuni), koji su posjetiteljima jako dobro poznati po svojim lopovlucima. Često dolaze blizu vodopada i kradu stvari dok se ljudi kupaju.

Posjetitelji Erawana u ponudi imaju da iznajme bungalove u kojima može spavati 2 do 8 osoba, ali je također dozvoljeno i da ponesete i razapnete vlastiti šator. Vodopadi su najfrekventniji za vrijeme godišnjeg festivala Songkran (13-15 april), kada se oko njih okupi veliki broj ljudi.

Slapovi-Erawan-2

Slapovi-Erawan-3

Slapovi-Erawan-4

Slapovi-Erawan-5

Slapovi-Erawan-6

Slapovi-Erawan-7

Slapovi-Erawan-8

Slapovi-Erawan-9

Slapovi-Erawan-10

Slapovi-Erawan-11

Slapovi-Erawan-12

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...