The Lilypad Project – Vizija budućnosti

Sve aktuelnija, „Zelena arhitektura“, dolazi u mnogim oblicima, iako se posljednje vrijeme čini kao da su ti oblici čudniji nego ikad. Jedan od takvih je i The Lilypad Project – plutajući eko grad.

Otapanja leda i porast nivoa mora bi mogao postati ozbiljan problem u budućnosti (ukoliko nešto ne poduzmemo sad), ali u ovom dizajnu, sam problem postaje dio rješenja. Za očekivani gubitak kopna i uništavanje plodnog zemljišta na lokacijama koje su blizu mora, Lilypad je futuristička alternativa.

The Lilypad Project

Ideja je da se stvori niz plutajućih samoodrživih oceanskih eko-gradova u obliku otoka. Svaki od njih će biti u mogućnosti da primi 50.000 stanovnika i da podržati veliku biološku raznolikost. Bazeni koji se nalaze u njihovim centrima će skupljati morsku vodu i filtrirati je za ljudske potrebe. Ovi ‘otoci’ su predviđeni za avanturiste i one koji bi ostali bez domova usljed porasta oceana.

The Lilypad Project je još uvijek samo koncept, ali u budućnosti bi mogao postati dio rješenja problemu kojeg smo sami stvorili.

The Lilypad Project

The Lilypad Project

The Lilypad Project

The Lilypad Project

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...