10 Najglupljih, najsmješnijih i najnesretnijih kriminalaca (i jedna koza)

Nećemo raspravljati o drevnom pitanju da li se zločin isplati. Jedino što možemo sa sigurnošću potvrditi – jeste da se nije isplatio ovim kriminalcima. Upoznajte neke od najsmješnijih i najglupljih lopova na svijetu…

 

10. Lopov koji je odlučio da opljačka kuću punu karatista sa crnim pojasom

crni-pojas

U jednoj kući u Manizalesu, Kolumbija, živi Pan Američki karate šampion Cristian Garces, zajedno sa svojim učiteljima i učenicima. Zašto je jedan lopov odlučio da opljačka baš tu kuću 2008. godine, vjerovatno nikada nećemo saznati – ali ono što sigurno znamo – jeste da je lopov dobio kvalitetne batine.

Lopov je već ukrao laptop, dvije digitalne kamere i nekoliko drugih vrijednih predmeta koje je ostavio iza sebe prije nego što je pokušao pobjeći od karatista koji su ga ulovili na djelu. Ali pokušaj bijega iz kuće pune crnih pojaseva ipak nije opcija koja se čini realno mogućom, lopov je uhvaćen, istučen, i zadržan do dolaska policije. “Ja mislim da lopov nije bio raspoložen da i dalje pljačka ovdje, bio je vrlo uplašen”, izjavio je Garces.

 

9. Lopovi koji su nacrtali masku na licu trajnim markerom

trajni-marker

Ova dva nesretna lopova nisu ni uspjela opljačkati ništa, prije nego što ih je policija uhapsila. Matej McNelly i Joey Miller su imali jedan mali nedostatak u svom kriminalnom planu – nacrtali su maske na licu trajnim markerom.

Kada je policija dobila poziv da su viđena dva sumnjiva čovjeka sa crnim maskama na licu, i opisom njihovog automobila, jako brzo ih je presrela. Nesretni lopovi su uhapšeni, a zbog trajne tinte na licu, nisu ni mogli sakriti svoju namjeru da pljačkaju obližnje stanove. Obojica su optuženi za pokušaj provale, te pušteni uz kauciju.

 

8. Lopov koji se pretvarao da je mrtav

mrtvacki-sanduk

2008. godine, provalnik je provalio u pogrebnu kuću u Burjassotu, gradiću nedaleko Valencije i pokušao prevariti policiju praveći se mrtav, ali dvije stvari ga izdale. Prvo, disanje. Drugo, nosio je ‘otrcanu’ odjeću, za razliku od ostalih stvarnih mrtvih ljudi koji su ležali pored njega.

Komšije su pozvale policiju jer su čuli da neko pokušava provaliti u pogrebnu kuću, a kada je policija i stigla, unutra je bilo samo nekoliko tijela koja su čekala pokop. Naravno, policiji nije trebalo mnogo da pronađe uljeza koji diše. Njegovo ime nikada nije objavljeno, a policija je izjavila da je razbojnik već ležao u zatvoru zbog pljački.

 

7. Skriveni pljačkaš koji je otkriven jer se nasmijao vicu

smijeh

Ko bi mogao odoliti dobrom vicu? Ovaj lopov sigurno ne bi.

Nakon što se par iz Oak Hill-a vratio kući, i ne sumnjajući da je pljačka u toku, nastavili su opušteni razgovor i šale. Kada je muž ispričao vic svojoj supruzi, začuli su glasan smijeh – i naravno otkirli provalnika skrivenog u kući.

 

6. Lopov koji je nazvao prodavnicu da pita koliko novca imaju u kasi (prije nego je opljačka)

kasa

Daniel Glen (40) je nazvao prodavnicu u Windsoru, Ontario, i pitao prodavača koliko novca imaju u blagajni, prije nego što dođe da je opljačka.

Prodavač je odmah nazvao policiju koja je uhapsila Glena blizu prodavnice. Navodno, Glen je bio osumnjičen za još dva slična incidenta gdje lopov nazove unaprijed kako bi bio siguran da će ga pare čekati na tanjuru.

 

5. Lopov koji je imao istetovirano ime i datum rođenja na vratu

tetovaza

Policija nije morala pomjeriti ni mali prst da uhapsi ovog kriminalca, nakon što je provalio u automobil sa video nadzorom. Ovaj nespretni lopov je imao veliku tetovažu na vratu, na kojoj piše njegovo ime i datum rođenja.

Aron Evans, 21, je provalio u Peugeota 106 i ukrao navigacijski uređaj. Kada je policija pregledala snimke sigurnosne kamere iz automobila, dobila je sve potrebne informacije o pljačkašu – sa njegove tetovaže: ‘Evans 19.9.87’ Evans je dobio kaznu od 7 mjeseci u zatvoru.

 

4. Pljačkaš banke koji je prijetio da će podnijeti žalbu jer banka koju je planirao opljačkati nije imala novca

plackas-banke

Pljačkaš banke je zaprijetio da će podnijeti žalbu jer banka koju je namjeravao opljačkati nije imala gotovine! 48-godišnji Josip Goetz navodno je pokušao opljačkati poslovnicu banke ubrzo nakon što je otvorena, ali nakon što je saznao da banka nije imala gotovine, Goetz je pobjegao, urlajući da će podnijeti tužbu protiv iste.

Gotez je ubrzo uhapšen i optužen za pokušaj pljačke banke.

 

3. Lopov kojeg je zaustavila 95-ogodišnja baka (odvijačem)

odvijac

Naoružana samo odvijačem, 95-ogoišnja-baka u invalidskim kolicima je spriječila pokušaj pljačke – tako što je više puta ubola razbojnika odvijačem u ruku.

U 3 sata poslije ponoći, baka je čula buku. Lopov je pokušavao ući u kuću, a kada je provukao ruku kroz vrata, baka ga je ubola odvijačem. Kada je pokušao opet, baka ga je opet ubola. I opet. I opet… Kada je policija stigla, pronašli su krvavog onesviještenog pljačkaša ispred vrata, sa desecima ubodnih rana na rukama.

 

2. Lopov koji se spotakeo i ubo sam sebe nožem koji je ukrao

noz

Čovjek koji je bježao iz trgovine u zapadnom Michiganu sa ukradenim lovačkim noževima skrivenim u hlačama se spotakeo, pao i ubo sam sebe u trbuh. Nespretni lopov je uhvaćen kako krade noževe vrijedne oko 300 dolara, a kada su ga zaposlenici počeli ganjati, on je stavio noževeve oko pojasa i dao se u bijeg.

Osumnjičeni je uhapšen i hospitaliziran, a prema policiji, bit će optužen za manji prekršaj.

 

1. Lopov koji je provalio u kuću Olimpijske šampionke u mačevanju

macevanje

Provalnik u Mađarskoj se popeo preko ograde u namjeri da oplačka jednu kuću. Vjerovatno nije ni slutio da u istoj kući živi olimpijska prvakinja u mačevanju – i da baš u tom trenutku vježba. Virginie Ujlaky je trenirala mačevanje kad je vidjela lopova kako ulazi u kuću kroz prozor.

Za samo nekoliko sekundi, lopov se našao pribijen uz zid, sa mačem ispod grla. 20 minuta kasnije je uhapšen, a nesretnik je završio u bolnici jer je pao u šok.

 

Bonus: Koza koja je uhapšena za oružanu pljačku

koza

Koza koja je optužena za oružanu pljačku

Policija u Nigeriji je uhapsila kozu pod sumnjom da je ista pokušala izvršiti oružanu pljačku.  U policiji su tvrdili da se naoružani pljačkaš pretvorio u kozu koristeći crnu magiju, nakon što je pokušao ukrasti Mazdu 323.

Kada je policija dobila dojavu da nekoliko huligana pokušava ukrasti automobil, brzo su došli na scenu, a svi huligani su se razbježali, osim jednog – koji se pretvorio u kozu.

Preporučujemo i neobične stvari koje su uspješno ukradene, kao i 5 savršenih pljački.

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...