3 Web stranice koje će vam pomoći da se opustite

Svaki dan smo pretrpani notifikacijama sa nekoliko socijalnih mreža. Pratimo pregršt sajtova koji nam nude na stotine vijesti, gledamo TV koji ima na stotine kanala, a mobitele ne ispuštamo iz ruku. Ponekad zaboravimo da se opustimo, da ostavimo se po strani i jednostavno budemo mi.

Ove web stranice su napravljene kako bi nam pomogle da svaki dan makar 2 minute ne radimo ništa, ili da nas vode kroz tehnike meditacije koje mogu trajati i do 20 minuta – u zavisnosti od toga koliko smo spremni izdvojiti vremena samo za sebe.

 

3. The quiet place project

the-quite-place

The quiet place project je online alat koji funkcioniše tako što će vam pustiti opuštajuću muziku dok klikate kroz set simpatičnih instrukcija koje vam savjetuju kako da napravite pauzu u toku dana od svega, a posebno od socijalnih mreža i telefona.

The thoughts room, poseban dio stranice, će vam omogućiti da u jedan prozor ukucate sve što vam se trenutno nalazi na umu, te da posmatrate kako misli same jedna po jedna nestaju.

Posjetite stranicu: thequietplaceproject.com

 

2. Do nothing for 2 minutes

do-nothing

Ova stranica je vrlo jednostavna. Postavit će vam samo jedan izazov: Da ne radite ništa 2 minute.

Sajt će vam prikazati more i nebo, slušat ćete zvukove valova i – ne raditi ništa. Čim dotaknete miš, counter se ponovo resetuje na 2 minute, i odbrojavanje ponovo počinje.

Posjetite stranicu: donothingfor2minutes.com  

 

1. Calm

calm

Calm.com je web stranica koja će vas voditi kroz jednostavne tehnike relaksacije. Ovaj sajt vam omogućuje da odaberete trajanje sesije – 2, 10 ili 20 minuta. Nakon što kliknete na početak, narator će vas voditi (na engleskom jeziku) kroz meditaciju, a vaše je samo da zatvorite oči i slušate uputstva.

Ovisno o vašem raspoloženju, možete odabrati razne scene koje će se pojaviti na ekranu, kao i razne zvukove, uključujući zvukove prirode, kiše, vodopada…

Posjeti stranicu: calm.com

 

Bonus: Simply noise

simply-noise

Simply noise je besplatan generator opuštajućih zvukova. Stranica nudi različite obojene zvukove koji se zasnivaju na spektru visokih i niskih frekvencija. Svaka boja pretstavlja različit zvuk i umirujući efekat. Bijela je korisna za fokusiranje na određenu stvar, ružičasta zvući kao vodopad, a smeđa je idealna za spavanje i ublažavanje glavobolje.

Posjetite stranicu: simplynoise.com

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...

Tagovano kao: ,