5 Zloglasnih serijskih ubojica koji nikada nisu uhvaćeni

Serijske ubojice u većini slučajeva završe uhapšeni, o njima se napiše par knjiga, snimi film ili dva, a za par godina svi (osim porodica žrtava) potpuno zaborave na njih. Ipak, tu su i neke ubojice koje nikada nisu uhvaćeni, a ovo je 5 najzloglasnijih:

Upozorenje: Članak sadrži scene nasilja.

 

5. Ludi Mesar

ludi-mesar

Ludi Mesar, poznat i kao Kingsbury Run ili Cleveland Torso Murderer, bio je serijski ubojica koji je ubio najmanje 12 ljudi u Clevelandu, Ohio. Ludi Mesar je ubijao ljude tokom 1900-tih godina, a svoj nadimak je dobio po tome što je svojim žrtvama rezao trup na pola i uvijek im odsijecao glave.

Iako je policiju u to vrijeme predvodio legendarni Eliot Ness, koji je predvodio i Untouchables-e, neustrašive momke koji nisu bili podložni korupciji i koji su srušili kraljevstvo Al Capone-a, Ludi Mesar nikada nije uhapšen.

 

4. Fantom

fantom

Fantom (The Phantom Killer), također poznat i kao ‘Moonlight ubojica’, bio je odgovoran za pet smrtnih slučajeva u 1946. godini. Pored toga što je bio nemilosrdni ubojica, Fantom je ostao zapamćen i po zastrašujućoj pojavi. Dvije preživjele žrtve izjavile su da je Fantom bio visok čovjek koji je nosio kapuljaču i ispod nje bijelu masku na kojoj su bili samo otvori za oči.

Ubojica je napadao mlade parove u usamljenim ili privatnim područjima izvan gradskih granica pomoću pištolja. Uvijek je napadao vikendom kasno u noć, i to u razmaku od 3 sedmice.

 

3. Zodijak

zodijak

Zodijak (Zodiac killer) je bio aktivan od 1960. do sredine 1970-tih godina. Ime Zodiac dao je sam sebi u sarkastičnim pismima koja je slao policiji i medijima. Unatoč ogromnoj potrazi, Zodijak je uspio ubiti 7 ljudi, a policija nikada nije otkrila njegov identitet.

Zodijak je poslao policiji i novinarima ukupno 4 šifrirana pisma, od kojih je samo jedno uspješno dešifrovano. U pismu je navodio grozote o tome kako voli ubijati ljude, i kako će zbog toga ići u raj gdje će sve njegove žrtve biti njegovi robovi…

 

2. Servant Girl Annihilator

Servant-Girl-Annihilator

1885. godine u Austinu, Teksas, pojavio se zloglasni ubojica kojeg su mediji i policija nazvali “Servant Girl Annihilator”. Poznato je da je ubio 16 djevojaka, i to tako što bi im se noću ušuljao u kuću, izvukao ih van i ubio ispred kuće.

Uprkos naporima policije da uhapse čovjeka kojeg je NY Times proglasio “Ludim za ubijanjem žena”, i uprkos tome što je za ovaj slučaj privedeno na stotine osumnjičenih, Servant Girl Annihilator nikada nije uhapšen.

 

1. Žena Bez Lica

zena-bez-lica

Žena Bez Lica, poznata i kao Phantom of Heilbronn, je nepoznata žena, serijski ubojica, čije je postojanje zaključeno na osnovu DNK pronađenog na brojnim mjestima zločina u Austriji, Francuskoj i Njemačkoj (1993 – 2009).

Ono što je najstrašnije vezano za Ženu Bez Lica, i ono što policiji zadaje najveće probleme, jeste to što 15 zločina, od čega je 6 ubistava, nemaju nikakvu povezanost, osim pronađenog DNK.

 

Bonus: Jack Trbosijek

Jack-Trbosijek

Jack Trbosijek (Jack the Ripper) je pseudonim vjerovatno i najpoznatijeg serijskog ubojice na svijetu. Ubijao je u drugoj polovini 1888. godine u Londonu, a ime je dobio po pismu koje je navodno poslao medijima, iako je kasnije dokazano da pismo nije stiglo od pravog ubojice.

Brojne legende i mitovi okružuju Jacka Trbosijeka, uglavnom zahvaljujući raznim piscima, amaterskim detektivima i filmovima, ali ono što se sasvim sigurno zna jeste da Jack nikada nije uhapšen. Iako je i ovaj podatak predmet špekulacija, Jack Trbosijek je navodno ubio 5 prostituki.

Pratite nas:

Moglo bi vam se svidjeti i...